Logo kampaně "Staňte se pěstounem"

Krajská kampaň hledá náhradní rodiče

Karlovarský kraj trápí nedostatek dlouhodobých pěstounů. Každoročně se jimi stane pouze několik rodin, které chtějí poskytnout zázemí dětem, co neměly v životě zatím tolik štěstí. Proto kraj organizuje kampaň „Staňte se pěstounem“. Jejím cílem je zvýšit povědomí o pěstounské péči a najít mezi obyvateli regionu další náhradní rodiče.

​Pěstounství je jedna z forem náhradní rodinné péče. Pěstoun poskytuje rodinné zázemí opuštěnému dítěti, které má své biologické rodiče, ale ti se nechtějí nebo nemohou o dítě z nejrůznějších důvodů postarat. Stát finančně přispívá na hmotné zabezpečení dítěte a vyplácí pěstounovi odměnu. Každý pěstoun projde procesem prověřování, který se skládá například ze zdravotní prohlídky, psychologického vyšetření nebo vzdělávání pro jeho budoucí úlohu.

Pokud někdy přemýšlíte, a zvláště v současné komplikované době, o pomoci opuštěným dětem, pokud byste byli ochotni těmto dětem poskytnout pomoc, podporu a zázemí, najdete všechny potřebné informace a kontakty, ale také příběhy dětí i jejich pěstounů na krajských stránkách věnovaných pěstounské péči www.pestounskapecevkk.cz.