Den s městskou policií

Poznejte městské strážníky a jejich práci

Jak vypadá zadržení pachatele nebo výcvik služebního psa, co obnáší slaňování a s jakou technikou pracují strážníci městské policie? To i mnohé další bude k vidění ve Světě záchranářů (v Centru zdraví a bezpečí) v rámci Dne s městskou policií – v sobotu 25. září od 13 do 17 hodin. 
Vedle ukázek činnosti městských policií budou na programu soutěže pro děti na několika stanovištích. Pro úspěšné soutěžící budou připraveny odměny.
Akce pro širokou veřejnost je organizována ve spolupráci strážníků z Karlových Varů, Chebu, Sokolova, Ostrova a Mariánských Lázní. Tato města spolu dlouhodobě spolupracují v oblasti prevence kriminality a realizují společné projekty, to je také důvod, proč chtějí svoji práci prezentovat veřejnosti. Dalším důvodem je významné výročí. V tomto roce slaví oddělení prevence a dohledu Městské policie Karlovy Vary 20 let od svého založení. Za tu řadu let prošlo preventivními programy karlovarských strážníků tisíce posluchačů, kteří se s preventisty setkávali v mateřských školách, na základních a posléze i středních školách. Tento den je příležitostí pro opětovné setkání.