autovláček

Autovláček dostal do výbavy audio průvodce

Jízda vyhlídkovým autovláčkem centrem Karlových Varů je opět o něco zábavnější. Vláček je totiž nově vybaven audio průvodcem, který cestujícím odvypráví poutavé příběhy o zajímavých místech ležících na trase historickým srdcem města. Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) tak rozšiřuje nabídku svých služeb nejen pro turisty.

Vyhlídková jízda je určena těm, kteří chtějí město poznat i z jiné perspektivy než pěší a uvítají, že je za novými pohledy doveze pohodlný autovláček. Komfort a dobrý výhled z něj zajišťují prosklené stěny vagonů, které mohou být v parných letních dnech staženy. Naopak v chladném počasí je souprava plně vyhřívaná. Zážitek z jízdy nyní umocní i poutavé příběhy.

„Ve spolupráci s Infocentrem města Karlovy Vary a aplikací SmartGuide travel guide & map vznikl audio průvodce pro vyhlídkovou trasu autovláčku vedoucí lázeňskou zónou. Tento audio průvodce je dostupný zdarma, a to na platformách Android a IOS,“ vysvětluje Tomáš Trtek, první náměstek primátorky města Karlovy Vary.  

„Audio průvodce ve vláčku funguje tak, že pomocí GPS bodů zjistí, kde se souprava nachází, a podle toho vypráví poutavé příběhy k těm nejzajímavějším objektům, které cestující právě míjí,“ doplňuje Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva DPKV.

SmartGuide travel guide & map je aplikace, která funguje na mobilních telefonech se systémem Android nebo IOS a zahrnuje v sobě destinace po celém světě. Uživatel, který si ji nainstaluje, má svého osobního průvodce v kapse. Když někam přijede, může si tak vybrat z předem naplánovaných tras, nebo pokud nechce plánovat, či jen tak volně chodí po městě, automaticky se mu v aplikaci spouští příběhy o zajímavých místech, ke kterým se blíží. Celého průvodce lze také stáhnout plně do off-line režimu včetně map i audia a ušetřit tak mobilní data.