Bezplatný kurz podnikání - Podnikni to!

Nastartujte vlastní podnikání na bezplatném kurzu!

Město Karlovy Vary ve spolupráci s projektem Podnikni to! organizuje pro aktivní občany se zájmem o podnikání kurz podnikavosti. Kurz je pro ty, kteří o vlastním projektu zatím jen uvažují, ale i pro ty, kteří již na vlastním podnikání aktivně pracují. Během 5 setkání se účastníci seznámí s tím, jak hledat podnikatelské nápady, bezpečně otestovat jejich potenciál s minimem rizika a jak udělat projekt finančně udržitelným. Účast na kurzu je zdarma a zvána je veřejnost z Karlových Varů a okolních obcí, ať už jsou zaměstnaní, na rodičovské dovolené nebo studenti.

“Po kurzu Podnikni to! jsem si byla jistá, že podnikat opravdu chci. Chci dělat něco, co mě naplňuje a být strůjcem svého času. Hlavně jako maminka dvou dětí. Celému projektu Podnikni to! vděčím nejen za skvělý kurz, ale hlavně za komunitu zajímavých a skvělých lidí, kteří jsou na stejné vlně jako já, a se kterými se nadále i po skončení kurzu pravidelně setkávám,” popisuje svou cestu kurzem Podnikni to! Martina Komoňová, jedna z absolventek, která aktuálně úspěšně podniká. 

Kurzem bude provázet zkušený podnikatel, který díky letité praxi ukáže účastníkům postupy, jak lze podnikání nastartovat s minimem rizika a investic i z menšího města nebo obce. Kurz se drží jednoduchého pravidla: minimum teorie, maximum praxe. Až 80 % z více než 5000 absolventů kurzů Podnikni to! dále aktivně rozvíjí vlastní projekt. Kurz trvá měsíc a skládá se z 5 setkání, probíhající jednou týdně vždy ve středu. První workshop odstartuje ve středu 15. září 2021 v 17:30 v Inovačním centru INION. 

Jeden z autorů projektu Podnikni to! a lektor kurzů Max Dužek k tomu dodává: „Na prvním setkání účastníci zjistí, jak najít podnikatelskou příležitost a jak ji prezentovat svému okolí. Pak začne to pravé podnikatelské dobrodružství: tvorba produktu, získávání prvních zákazníků, finanční udržitelnost projektu nebo prezentování zkušeným mentorům a podnikatelům. Cílem je, abychom společně zbořili všechny překážky účastníků v podnikání a dali jim tak prostor, aby se realizovali v rámci svých projektů.“ 

Nezáleží na tom, jestli je vaším snem mít menší lokální firmu, přivydělat si vlastním projektem při zaměstnání, nebo vybudovat mezinárodní projekt. Na konci kurzu budete mít projekt, který bude mít hlavu a patu, a plán, jak jej úspěšně rozjet. Účast je díky podpoře města Karlovy Vary zdarma. Zájemci o kurz se můžou přihlásit na webu https://podniknito.cz/kurz/kurz-karlovy-vary-2021 nebo na e-mail platenikovaatpodniknito [emailtecka] cz.

Informace o kurzu Podnikni to! v Karlových Varech:
•    Kurz je určen pro všechny občany města a okolních obcí.
•    Úvodní workshop začíná 15. září 2021 v 17:30.
•    Kurz proběhne v prostorách Inovačního centra INION, Drahomířino nábř. 197/16, 36001 Karlovy Vary – Drahovice.
•    Celkem je připraveno 5 tematických setkání, vždy ve středu od 17:30 do 19:30.
•    Kurz povede zkušený podnikatel z Karlových Varů.
•    V případě zhoršení epidemiologické situace se kurz bude konat online.