blokové čištění

První blokové čištění po zimě proběhne 12. dubna

Blokové čištění města, jehož začátek musel být z důvodu nepříznivých klimatických podmínek odložen, proběhne poprvé v pondělí 12. dubna. Úklid bude prováděn podle původně stanoveného harmonogramu. V pondělí se tedy technika a pracovníci úklidu objeví na Růžovém vrchu, konkrétně v ulicích Krušnohorská, Chomutovská, Ostrovská, Jáchymovská a Železná. Na pondělní večer je také naplánováno noční mytí v ulicích I.P. Pavlova, Karla IV., Sadová, Zahradní, nábřeží Osvobození, nábřeží J. Palacha, Chebský most, náměstí Republiky.

Blokové čištění bude probíhat v plném rozsahu, tedy i se strojovým čištěním komunikací včetně parkovacích zálivů a parkovišť. Z tohoto důvodu bude potřeba v souladu s dopravním značením odstavit vozidla z lokalit avizovaného úklidu. Vozidla, která budou bránit provedení blokového čištění, budou z místa úklidu odtažena. V případě, že si je jejich provozovatelé v den odtahu nevyzvednou z parkoviště odtahové služby v Západní ulici, budou vozidla vracena zpět do lokality odtahu. Pokud provozovatel takto odtaženého a vráceného vozidla prokáže, že byl v době blokového čištění v karanténě či izolaci, může požádat o prominutí nákladů na zpětný odtah. Žádost je možné směřovat na referentku odboru technického magistrátu města (Alice Szebestová, email a [emailtecka] szebestovaatmmkv [emailtecka] cz (a[dot]szebestova[at]mmkv[dot]cz), tel. 353 151 418, mobil 601 158 919).

V ostatních případech bude odtah vozidel zpoplatněn v souladu s Nařízením města Karlovy Vary č. 13/2019, které je uvedeno na webových stránkách magistrátu města (https://mmkv.cz/cs/vyhlasky).

Harmonogram prací je nastaven v obdobném režimu jako v předchozích letech. Čistit se budou komunikace, parkoviště a další zpevněné plochy, v lázeňském území a obchodně správním centru bude opět prováděno noční mytí. Technika i pracovníci ručního úklidu se postupně zaměří na všechny městské čtvrtě. Součástí očisty budou i odtahy autovraků odstavených na komunikacích a veřejných prostranstvích. Začátky denních blokových čištění jsou stanoveny na 8. hodinu, noční mytí komunikací bude prováděno od 20 hodin.