základní škola

Budoucí prvňáčci se zapíší v dubnu

Zápisům k povinné školní docházce je tradičně vyhrazen měsíc duben. Podobně jako v loňském roce budou muset z důvodu protiepidemických opatření proběhnout bez návštěvy školy, setkání s pedagogy, seznámení se s novým prostředím a neformální ukázky dovedností.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo metodické doporučení (zde: https://www.edu.cz/methodology/zapisy-do-zakladnich-skol-pro-rok-2021-2022/#personalni), podle kterého bude organizace zápisů přizpůsobena tak, aby byla zaručena bezpečnost dětí i dospělých a současně byly respektovány individuální možnosti a omezení jednotlivých účastníků.

Důležité termíny pro podání přihlášek, potřebné formuláře a další informace k proceduře zápisů jsou dostupné na internetových stránkách jednotlivých škol. Přehled základních škol zřizovaných městem Karlovy Vary včetně jejich webů najdete pod článkem.

Při podání přihlášky bude upřednostněna distanční forma. Rodiče mohou dokumenty zaslat poštou. Pokud používají datovou schránku nebo disponují zaručeným elektronickým podpisem, mohou využít i elektronickou cestu. Osobní doručení přihlášek a dalších dokumentů je možné pouze ve výjimečných případech a po předchozí domluvě s vedením školy. Doporučujeme rodičům sledovat aktuální informace, které budou operativně zveřejňovány na internetových stránkách jednotlivých škol.

Přehled základních škol zřizovaných městem Karlovy Vary

 

 

Povinná školní docházka se vztahuje na státní občany České republiky a na občany jiného členského státu Evropské unie, kteří na území České republiky pobývají déle než 90 dnů. Povinná školní docházka se dále vztahuje na jiné cizince, kteří jsou oprávněni pobývat na území České republiky trvale nebo přechodně po dobu delší než 90 dnů, a také na účastníky řízení o udělení mezinárodní ochrany.

 

Povinná školní docházka začíná počátkem školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne šestého roku věku, pokud mu není povolen odklad. Zákonný zástupce je povinen přihlásit dítě k zápisu k povinné školní docházce, a to do spádové základní školy nebo do jiné základní školy, kterou si pro vzdělávání svého dítěte vybral.