uzavírka Ostrovského mostu

V pondělí začíná uzavírka Ostrovského mostu

Od pondělí 25. ledna do 7. února bude úplně uzavřen Ostrovský most v Karlových Varech (známý též jako Thälmanův most). Důvodem bude jeho důkladná technická prověrka.

Uzavírka se dotkne také části Nákladní ulice (za sjezdem z Horního nádraží) a části nábřeží Osvobození (od křižovatky u Koptova mostu) a projeví se také do trasy linek MHD.

Diagnostický průzkum Ostrovského mostu bude zaměřen na komplex čtyř objektů, tedy na velký obloukový most přes Ohři, přemostění železniční tratě, most přes průtah městem a místní nájezdovou rampu. Průzkum bude provádět Centrum dopravního výzkumu Brno ve spolupráci s Fakultou stavební ČVUT. Období dopravní uzavírky využije město k prověření stavu a provedení oprav dilatací na mostě.

Uzavírka Ostrovského mostu od 25. 1. do 7. 2. se týká linek MHD 1, 4 a 13 na Horní nádraží a zpět (autobusům MHD bude umožněn průjezd do zastávky Horní nádraží) a spojů linkové dopravy IDKV, které jedou ze zastávky Tržnice přímo do zastávky Růžový vrch nebo zpět. Linky pojedou objezdovou trasou přes Chebský most kolem zastávky Elite. V zastávce Elite ale z časových důvodů zastavovat nebudou.