Vánoční slovo primátorky

Vánoční slovo primátorky města

Vážení a milí spoluobčané,

blíží se konec roku 2020, který byl hodně jiný, než ty předchozí. Adventní čas také přináší bilancování a ohlédnutí se za uplynulým rokem. Ten byl pro nás všechny velmi těžkou zkouškou nejen ekonomickou, ale zejména tou lidskou, zkouškou našich morálních a lidských hodnot. Toho, že si uvědomujeme, jak důležitá je láska, pochopení, vzájemná pomoc, ohleduplnost a víra. Po celý rok jsme se snažili tlumit dopady mimořádných událostí na naše město a na život v něm. Dělali jsme vše proto, aby město fungovalo, nakolik to nařízení umožňovala.

Děkuji všem, kteří dokázali vyměnit své vlastní pohodlí a klid ve prospěch nás všech nejen v oblasti zdravotnictví, ale i v běžném životě. Děkuji všem, kteří se perou s těžkými chvílemi, které nám současný stav přináší, bojují o pracovní místa svých zaměstnanců, zachraňují své podnikání, na kterém tolik let tvrdě pracovali. Čeká nás ještě těžké období, nejen v každé domácnosti, ale i v našem veřejném životě. Věřím, že společným odhodláním to ale zvládneme.

Chtěla bych Vám na konci tohoto neobvyklého roku popřát klidný advent a pokud možno veselé Vánoce, a především hodně optimismu do příštího roku. Mějme naději, že se zase budeme moci setkávat osobně s přáteli a našimi blízkými, že se budeme moci účastnit zajímavých akcí nebo navštívit zajímavá místa.

Přeji Vám všem hodně štěstí, radosti a spokojenosti.

Ing. Andrea Pfeffer Ferklová, MBA
Primátorka města Karlovy Vary