Projekt "Rok v lese"

Projekt "Rok v lese" v roce 2020

Příspěvková organizace Lázeňské lesy Karlovy Vary realizuje svůj první česko-saský projekt „Rok v lese“. V rámci tohoto projektu se koná řada společenských akcí pro odborníky, představující tradice myslivosti, rybářství, střelby a podobně, ale i pro širokou veřejnost, například advent, ukázky kulinářství.

V sobotu 8. srpna 2020 se konala společná akce v areálu sv. Linhart. Hlavním tématem byla gastronomie z „darů lesa“. Účastníci tak mohli ochutnat a hodnotit třeba zvěřinový guláš či různé grilované pokrmy. Na akci zavítal i starosta Holger Hascheck s početným doprovodem z partnerského Johanngeorgenstadtu. Přátelé ze Saska poznávali nejen lázeňské lesy, ale i Karlovy Vary a okolí, včetně krásně zrekonstruované Goethovy rozhledny. Celé akci navíc přálo i počasí.

V sobotu dne 10. října 2020 bude v rámci česko-saského projektu v areálu sv. Linhart instalována profesionální elektronická střelnice, kde bude možnost si vyzkoušet „lov beze zbraní“. 

Projekt je spolufinancován z programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014 – 2020, Fond malých projektů Euregia Egrensis. 

Logo EU                Logo Euregio Egrensis            Logo program přeshraniční spolupráce Sasko - ČR

Mgr. Richard Štěpánovský
Projektový manažer