foto

Léto a podzim s lázeňskými lesy

Hudební večer s grilováním, divadlo a soutěže pro děti, ukázky práce v lese a lesnické mechanizace připravují na druhou polovinu léta a podzim Lázeňské lesy Karlovy Vary. Akce pro veřejnost proběhnou u střediska Svatý Linhart. U Goethovy vyhlídky bude zahájen provoz nové zip-line. Při příležitosti jejího slavnostního otevření vystoupí DJs, funky a house kapely a v rámci after party čeká návštěvníky laserová show.

Taneční hudbu skupiny B&W si zájemci mohou poslechnout 8. srpna 2020 v areálu Svatý Linhart při akci s názvem Hudební večer s lázeňskými lesy. Zahájení proběhne v 17 hodin, ukončení je plánováno na 20. hodinu. K občerstvení nabídnou lázeňské lesy grilovanou zvěřinu. Vstupné bude zdarma. Dopravní podnik Karlovy Vary vypraví na Linhart speciální autobusovou linku, která vyjede v 16:30 z Tržnice, přes zastávky Moskevská, Tuhnice a Moser. Zpět na Tržnici pojede ve 20:30 a zastaví u Závodiště, v Tuhnicích a na Moskevské.

Rodiny s dětmi se mohou rozloučit s prázdninami v sobotu 29. srpna. V 15:30 představí na Linhartu hru Drak Mrak Divadlo loutek Karlovy Vary. Děti si otestují znalosti přírody v soutěžích a od 17 hodin atmosféru zpříjemní živá hudba.

Podzimní setkání na Linhartu je plánováno na 10. října od 10 hodin. Na tento den připravují lázeňské lesy ukázku lesní techniky a práce v lese a lesní pedagogiku pro děti. V galerii bude zahájena výstava obrazů. Program bude připraven ve spolupráci s příspěvkovými organizacemi města – Správou lázeňských parků a Správou přírodních léčivých zdrojů a kolonád.

Lázeňské lesy se rovněž staly partnerem firmy Mobile zip-line s.r.o. při výstavbě nové zip-line u Goethovy vyhlídky. Zahájení provozu je naplánováno na 1. srpna v rámci festivalu Goethe Fest na Goethově vyhlídce, kde od 12 hodin vystoupí DJs Ain´t No Jukebox, Korky Bůček a zahrají kapely Dry Band, Bavr Beer Controll a Hlavolamy. After party s DJs Silentcut a Chrisem Kaufmanem bude provázet laser show.

Letní akce připravují lázeňské lesy pro obyvatele i návštěvníky Karlových Varů jako kompenzaci společenského života po dlouhé kulturní pauze vynucené epidemií koronaviru, ale hlavním důvodem je snaha přiblížit lidem přírodu v okolí lázeňského města, seznámit je s prací lesníků a vybudovat vztah lidí k přírodě již od dětského věku. Odměnou snad bude větší pozornost návštěvníků k lesu a zvířatům, vybavení, které zde mají k dispozici, ale i jeden k druhému při procházkách lázeňskými lesy.

„Při setkáních chceme obyvatelům Karlových Varů i návštěvníkům ukázat, co vše je může v lese potkat, debatovat s nimi, předávat zkušenosti, ale také přijímat podněty na zlepšení. Vnímám, že problémem jsou divoká prasata, která se pohybují v různých městských čtvrtích, a rád bych využil setkání k možnosti pohovořit o problému s obyvateli,“ shrnul záměr aktivit Stanislav Dvořák, ředitel lázeňských lesů.